Composiet schuttingen als duurzame tuindecoratie

 

De schutting is een belangrijk onderdeel van de uitstraling en de sfeer van de tuin geworden. Daar besteden we steeds meer aandacht aan. Want de tuin wordt meer en meer een verlengstuk van de woonruimte. De keuze van materialen die je daarin toepast is op verschillende punten van belang. De afwegingen die je maakt gaan over uitstraling, prijs, duurzaamheid en onderhoud. En er is heel veel keuze.

Zo zijn houten schuttingen veelzijdig, relatief goedkoop, vooral als je kiest voor vuren, maar ze eisen ook meer onderhoud. Een zeer duurzame oplossing is een schutting van aluminium of beton. Deze zijn praktisch en onverwoestbaar, maar er hangt een prijskaartje aan dat niet binnen ieders budget valt. Een goed alternatief en een veel gemaakte keuze is een schutting van composiet. Een composiet schutting is samengesteld uit hout en kunststof. 

De composiet schutting als de sfeermaker van je tuin

De schutting is bepalend voor de sfeer van de tuin. Een composiet schutting geeft je unieke kleurkeuzes, minder onderhoud en een hoge duurzaamheid. Zo zorgt een composiet schutting in de kleur antraciet voor een strakke en moderne uitstraling van de tuin.

Natuurlijk is composiet er ook in andere kleuren zoals lichtgrijs en licht- en donkerbruin. Ook de systemen waarbij je verschillende kleuren kunt combineren in één schutting zijn een steeds vaker gekozen tuinafscheiding en een zeer creatieve aankleding voor je tuin.

Planten en bloemen komen mooi tot hun recht tegen een antracietkleurige achtergrond. Pas er wel voor op dat de planten niet te dicht tegen de schutting aan staan. Zo voorkom je dat de schutting na een regenbui te lang vochtig blijft. Wil je planten tegen je schutting aan laten klimmen, dan is het beter de schermen af te wisselen met draadschermen of steenkorven.

Hou je meer van een natuurlijke uitstraling zoals van hout, maar heb je geen zin in het onderhoud dat hout met zich meebrengt, dan kun je kiezen voor de bruine composiet schuttingen.

Opbouw van de schutting

De composiet schutting wordt over het algemeen opgebouwd uit composiet planken en aluminium liggers. Dit is niet alleen duurzaam, maar biedt ook nog eens een mooie variatie in de uitstraling van je composiet schutting. Door de aluminiumkleurige accenten die zichtbaar zijn in de schutting of tuindeur krijg je al een veel speelser effect omdat je het contrast verhoogt.

Afgewisseld met tuinpalen in een aluminium kleur is het plaatje compleet. Wil je het liever rustig en strakker houden, dan kun je vaak ook kiezen voor een deur of schutting waarbij het aluminium in dezelfde kleur als de composiet delen zijn gepoedercoat. Ook hier vind je dan weer bijpassende tuinpalen bij.

Om de schutting helemaal compleet te maken, kun je in plaats van de verschillende kleuren standaard paalkappen, de schuttingpalen voorzien van een paalkap met LED verlichting zoals een led-lichtstrip. Deze geeft over de hele breedte licht. Deze lampen werken op zonne-energie en hebben dus geen extra stroomtoevoer nodig. De lampjes laden overdag op en schakelen automatisch aan zodra het donker wordt.

Duurzaam bouwen

Bij de realisatie van een huis zijn de principes van duurzaam bouwen niet meer weg te denken. Door slim en duurzaam te bouwen beperkt u de negatieve impact op omgeving en milieu en bouwt u een plek waar u levenslang comfortabel kan wonen. Hoe begint u eraan? De brochure helpt u doorheen het bouwproces om de juiste keuzes te maken.

Traplift

Een traplift brengt u 100% veilig en comfortabel naar boven of beneden. Zo houdt u energie over voor leukere activiteiten. Verhuizen of verbouwen is niet meer nodig. De traplift wordt eenvoudig op de traptreden gemonteerd. Ons team heeft in 30 jaar al meer dan 10.000 trapliften geïnstalleerd.

 

Tags: steenkorven –  picknicktafel   –  tuinmeubelen  –  webshop laten maken  – v –

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s